Skoči na glavno vsebino

Gal Trost, eden od predsednikov Šolske skupnosti OŠ Most na Soči, se je v ponedeljek, 29.5.2017, udeležil 27. nacionalnega otroškega parlamenta (NOP). Zasedanje je potekalo v Ljubljani v Državnem zboru in se ga je udeležilo 114 mladih parlamentarcev iz vse Slovenije.

Ti so v prvem delu aktivno sodelovali na delavnicah, kjer so razmišljali o okolju, vrednotah, prihodnosti ter o tem kdo sem in kakšen človek želim postati?. Svoja razmišljanja so predstavili v drugem delu, ko so se nam pridružili povabljeni gostje; predsednik Državnega zbora Milan Brglez, predsednik vlade Miro Cerar, ministrica za  izobraževanje dr. Maja Makovec Brenčič, varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, predstavnica Zavoda za šolstvo Fani Nolimal ter še nekateri drugi poslanci. Ob tem so imeli tudi možnost gostom zastaviti vprašanja, ki so se nanašala na temo, o kateri so v delovnih skupinah razpravljali ali pa se je dotikala njih oz. njihovega dela.
Ob koncu zasedanja nas je predsednik letošnjega NOP seznanil s temo naslednjega šolskega leta, ki je otrokom zelo blizu, to je »Šolstvo in šolski sistem«.

Nekaj utrinkov z zasedanja si lahko ogledate na fotografijah.

Zapisala Anja Kragelj, mentorica OP

Dostopnost