Skoči na glavno vsebino

Z učenci 4. a razreda smo se v dneh med 16. in 18. junijem podali po znanje v naravo.

Na sredinem športnem dnevu smo se odpravili v Bohinj. Z gondolo, s katero vožnjo je bila učencem najbolj zanimiva izkušnja, smo se povzpeli na Vogel, od koder smo opazovali razgled na Bohinjsko jezero, pogled pa je segel vse do Triglava. Sprehodili smo se še do slapa Savice in se ob jezeru ohladili s sladoledom.

Četrtkov naravoslovni dan je bil namenjen orientaciji v domači pokrajini. Učenci so se v obliki orientacijskega pohoda po skupinah podali po Mostu na Soči, kjer so urili svoje veščine orientiranja s kompasom in senco, utrjevali usvojeno znanje o delih domače pokrajine, reliefnih oblikah ter kulturni dediščini domačega kraja. V drugem delu pa smo se podali na pohod po učni poti do razglednih točk nad Kozmericami. Opazovali smo Soško in Idrijsko dolino, reki, njuno sotočje, naselja na obeh bregovih ter bližnje vzpetine.

Aktiven teden smo zaključili še s petkovim športnim dnevom, na katerem smo spoznavali naravne in kulturne znamenitosti mesta Tolmin. Iz vasi Žabče smo opazovali Tolminsko kotlino, od tam pa smo pot nadaljevali skozi najnižjo točko Triglavskega narodnega parka – Tolminska korita. Videli smo tudi ”Medvedovo glavo” ob Zadlaščici in prečkali ”Hudičev most”. Noge so nas ponesle še po grajski poti ob vznožje Kozlovega roba in skozi mesto Tolmin, kjer smo si ogledali, kje se nahajajo ustanove knjižnice, upravne enote, občine, kinogledališča in muzeja. Po opazovanju še starega dela mesta smo na avtobus počakali kar v senci Športnega parka Brajda.

Na spodnjih fotografijah: tri dni, dvaindvajset nasmejanih učencev, dve zadovoljni učiteljici in glave z znanjem iz narave ter prijetnimi spomini ob bližajočem se zaključku šolskega leta.

Zapisala Veronika Gregorčič

   

   

 

Dostopnost