Skoči na glavno vsebino

Prejšnjo soboto, 19. 9. 2015, smo se učenci, ki obiskujemo italijanščino kot izbirni predmet, odpravili na ekskurzijo v Benetke.

Ko smo se vsi zbrali na avtobusni postaji na Mostu na Soči, smo se s kombijem odpeljali do rtiča Punta Sabbioni pred Benetkami. Tam smo se vkrcali na prečudovito ladjo in odpluli preko lagune. Kmalu smo pred seboj zagledali mesto sredi morja. Veselo smo si ogledali vse znamenitosti tega mesta, od Doževe palače in Mosta vzdihljajev do Markovega trga in znamenitega mostu Rialto. Sprehajali smo se po ozkih ulicah, prehodili veliko mostičkov in ob tem opazovali gondole, vodne taksije in vodne avtobuse, ki prevažajo tako turiste kot domačine. Med potjo, po kateri nas je uspešno vodila naša vodička, smo srečali tudi dekle, oblečeno v prava beneška oblačila, njen obraz pa je bil prekrit s tipično beneško masko.

Po ogledih smo se znova vkrcali na ladjo ter si v popoldanskem soncu še enkrat ogledali laguno z neštetimi otočki. Ko smo prišli do mesta, kjer nas je čakal kombi, smo z znanjem, ki smo ga pridobili pri pouku, naročili zares okusen italijanski sladoled. S prijetnim in sladkim priokusom smo se tako odpravili na pot proti domu. Imeli smo se zares lepo!

Kristina Murovec, 8. b in Valentina Dobravec J., mentorica

VENEZIA1 VENEZIA4 VENEZIA7 VENEZIA8

VENEZIA2 VENEZIA3 VENEZIA5

VENEZIA6 VENEZIA9 VENEZIA12

VENEZIA10 VENEZIA11

Dostopnost