Jedilnik

 
 
 
 

.


 

     
 
 
 
 

ZARADI OBJEKTIVNIH RAZLOGOV SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO DO SPREMEMBE JEDILNIKA.

 

PONEDELJEK,16. 5. 2022
malica koruzni kosmiči  (1-pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), sadni jogurt brez dod. sladkorja (7), sadje
kosilo jota, buhtelj (1- pšenica, 3, 7)
TOREK, 17. 5. 2022
malica polnozrnat kruh (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), sirni namaz z zelenjavo (7),  čaj, sveža paprika  
kosilo

 

kokošja  juha z zakuho ( 1-pšenica, 3, 9), golaž s polento (1- pšenica), mešana solata

SREDA, 18. 5. 2022
 malica črna žemlja (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13),  mortadela (6) , kumarice (10), čaj, sadje 
 kosilo    cvetačna juha (9), piščančja nabodala, pražen  krompir, mešana solata    
ČETRTEK, 19. 5. 2022
malica hot dog (1-pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), sveža zelenjava, čaj
kosilo porova kremna  juha (9), tortelini z ragujem(1-pšenica, 3, 7) rdeča pesa s koruzo   
PETEK, 20. 5. 2022
       
malica koruzni kruh(1-pšenica, 3, 5, 6, 7, 8, 11, 13), med, maslo (7), čaj, češnje
kosilo zel. juha z lečo in čičeriko (9), ocvrt sir (1-pšenica, 3, 7), krompir, dušena zelenjava, mešana solata  
 

Legenda:

Snovi ali proizvodi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljost.

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
    • glukoznih sirupov na osnovni pšenice, vključno z dekstrozo;
    • maltodekstrinov na osnovi pšenice;
    • glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
    • žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
  2. Raki in proizvodi iz rakov.
  3. Jajca in proizvodi iz jajc.
  4. Ribe in proizvodi iz rib:
    • ribja želatina, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
    • ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporabljajo kot sredstvo za bistrenje piva ali vina.
  5. Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov.
  6. Zrnje soje in proizvodi iz soje, razen:
    • popolnoma rafiniranih sojinih olj in maščob;
    • naravne zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
    • rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
    • rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja.
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo), razen;
    • sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
    • laktitola.
  8. Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih. V to skupino se ne šteje oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate (vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora).
  9. Listna zelena in proizvodi iz nje.
  10. Gorčično seme ali proizvodi iz njega.
  11. Sezamovo seme ali proizvodi iz njega.
  12. Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2.
  13. Volčji bob in proizvodi iz njega.
  14. Mehkužci in proizvodi iz njih.
     
   
     
   
     
   

       
   
   
 

Legenda:

Snovi ali proizvodi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljost.

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
    • glukoznih sirupov na osnovni pšenice, vključno z dekstrozo;
    • maltodekstrinov na osnovi pšenice;
    • glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
    • žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
  2. Raki in proizvodi iz rakov.
  3. Jajca in proizvodi iz jajc.
  4. Ribe in proizvodi iz rib:
    • ribja želatina, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
    • ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporabljajo kot sredstvo za bistrenje piva ali vina.
  5. Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov.
  6. Zrnje soje in proizvodi iz soje, razen:
    • popolnoma rafiniranih sojinih olj in maščob;
    • naravne zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
    • rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
    • rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja.
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo), razen;
    • sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
    • laktitola.
  8. Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih. V to skupino se ne šteje oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate (vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora).
  9. Listna zelena in proizvodi iz nje.
  10. Gorčično seme ali proizvodi iz njega.
  11. Sezamovo seme ali proizvodi iz njega.
  12. Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2.
  13. Volčji bob in proizvodi iz njega.
  14. Mehkužci in proizvodi iz njih.
Dostopnost