Skoči na glavno vsebino

“Bilo mi je všeč, ko nam je učiteljica Tjaša predstavila slike svojega potovanja in ko smo se igrali igre.” (Andraž)

“Spanje v šoli mi je bilo všeč, ker smo se veliko zabavali in se malo pohecali s puncami, ko smo jim nastavili kostkota in zaprli vse luči in jih prestrašili.” (Aleks)

“Ko smo prespali v šoli mi je bilo najbolj všeč, ko smo zvečer ostali zelo pozno pokonci in se mel fajn.”
“Bilo mi je všeč, ko smo igrali različne igre in ko smo bili budni do polnoči. Da smo si naredili dišečo okusno večerjo.” (Karin)

“Meni je bilo všeč, ko smo se igrali različne družabne igre in ko smo lahko ponoči govorili.” (Neža)

“Najbolj mi je bilo všeč, ko smo pekli štrudelj.” (Mija)

So bile misli le nekaterih šestošolcev, ki so jih le-ti zapisali, preden so jih prišli iskat starši.

In kako se je vse skupaj začelo? Najprej je bila ideja, ki so jo učenci (in tudi njihovi starši) pozitivno in z velikim odobravanjem sprejeli. Takrat smo vedeli, da to moramo izpeljati. Dobili smo se v petek, takoj po zaključku šolskih obveznosti. Da se je sprostila odvečna energija, smo najprej  odšli na sprehod  v okolico Mosta na Soči. Sledile so družabne igre na igrišču in nato priprava na večerno pojedino. Učenci so skuhali zelenjavno mineštro ter spekli jabolčni zavitek in palačinke. Njami! Vse je bilo slastno!

Pred spanjem je bilo potrebno naše razrede spremeniti v spalnice in si poiskati svoj kotiček za spanje.  Da pa ne bi šli prezgodaj spat, smo se še malo sprostili in nasmejali ob različnih socialnih igrah, nato pa …  “poleteli čez ocean” – učiteljica Tjaša nas je navdušila s fotografijami in predstavitvijo svojega potovanja po naravnih parkih ZDA. Naslednje jutro pa zajtrk in pospravljanje. Ja, kar prehitro je vse skupaj minilo in tudi jaz se moram strinjati z mnenji učencev – res je bilo fajn in dogodek bo potrebno ponoviti!

Več si lahko ogledate v galeriji.

Dostopnost