Skoči na glavno vsebino

Pretekli teden smo v vrtcu spoznavali nesreče, ki nas lahko doletijo. Poučili smo se o pravilnem ukrepanju, če bi nas prizadel potres ali požar. Vadili smo, kako čim hitreje zapustiti igralnico.

V petek, 6.11.2015, so nas in šolarje obiskali gasilci. Seznanili so nas z možnimi vzroki požara in kako se varno umakniti iz stavbe. Poudarili so, da je najbolj pomembno hitro ravnanje po navodilih, ki jih dajo vzgojiteljice in učiteljice.

V vrtcu je gasilec zaradi svoje uniforme pri najmlajših vzbudil nekaj tesnobe, ki pa je ob neposrednem stiku kmalu izginila.

Na naši podružnici imamo med šolarji kar nekaj mladih gasilcev, ki so poročali, kaj so se že naučili na vajah, ki jih obiskujejo enkrat mesečno.

Po pogovorih so se Kužki ravno dobro zaigrali v svoji igralnici v mansardi, ko je v sosednji knjižnici zagorelo. Ker smo ogenj dovolj zgodaj opazili, smo se Kužki še lahko evakuirali po stopnicah, prav tako učenci iz obeh razredov. Mucki so imeli do zbirnega mesta najkrajšo pot.

Zbrani na zbirnem mestu smo pričakali gasilska vozila. Gasilci so požar pogasili z vodo in peno. Pridružili so se jim tudi šolarji gasilci, ki so že vešči gašenja s pomočjo in spravljanja cevi.

Ogledali smo si še opremo gasilskega vozila in naredili skupinsko fotografijo.

Požarno vajo smo uspešno zaključili po zaslugi vseh udeležencev. Zahvaljujemo se gasilcem, ki so žrtvovali svoj dragoceni čas in nam omogočili obnavljanje potrebnih znaj.

Za vrtec in PŠ Šentviška Gora, Stanislava Črv

mini-pozarna1 mini-pozarna2 mini-pozarna3

mini-pozarna4 mini-pozarna5 mini-pozarna6

mini-pozarna7 mini-pozarna8 mini-pozarna9

Dostopnost