Skoči na glavno vsebino

Že cel teden je bilo čutiti vznemirjenje pred petkovim tradicionalnim Miklavževim koncertom. Obe skupini vrtčevskih otrok in učenci v obeh učilnicah so pripravljali svoje točke za nastop.
Organizatorji so bili tudi tokrat učenci 3. in 4. razreda. Poskrbeli so za plakat, programski list in vstopnice. Oblikovali so povezavo ter poskrbeli za projekcijo primernih slikovnih podlag. Učilnico so spremenili v pravo kulturno dvorano in jo svečano okrasili.
Po 10. uri so začeli prihajati nastopajoči, ki so bili obenem tudi gledalci. Ob prevzemu praznično okrašene vstopnice so lahko oddali prostovoljne prispevke – risbice, plastične zamaške ter mandarine.
Tretješolca in četrtošolci so spretno vodili program od točke do točke.
Najmlajši otroci iz skupine Mucki so ob glasbeni spremljavi prisrčno pokazali, kako zjutraj vstanejo, se umijejo, oblečejo, počešejo … Starejši otroci iz skupine Kužki so zaplesali ob dveh zimskih skladbah ter korajžno odigrali pravljico  Bobek in barčica.
Za glasbeno popestritev je poskrbel pevski zborček. Drugošolka Monika je zaigrala in zapela, skupaj s četrtošolko Hano pa sta zaigrali na  metalofon in ksilofon.
Nekateri učenci so program dopolnili s šaljivimi deklamacijami.
Prvošolci in drugošolci so domiselno uprizorili pravljico Sneguljčica in 7 palčkov. Samostojno so izdelali sceno ter poskrbeli za kostume in rekvizite.
Pevski zbor je za konec zapel pesem s sporočilom, da se s pesmijo in dobro voljo premaga marsikatera težava.
Prireditev je trajala dobro uro, a so vse nastope z zanimanjem spremljali tudi najmlajši. Prav vsi pa so uživali v nastopih in drug drugega nagradili z aplavzom.
Seveda so si nastopajoči in organizatorji prislužili tudi pohvalo vzgojiteljic in učiteljic ter sadno darilo. Njihov trud pa je opazil tudi Miklavž.
Za PŠ in vrtec Šentviška Gora, Vlasta Sotenšek in Stanislava Črv

mikkonc01-m mikkonc02-m mikkonc03-m

mikkonc04-m mikkonc05-m mikkonc06-m

mikkonc07-m mikkonc08-m mikkonc09-m

Dostopnost