Skoči na glavno vsebino

V prvih dneh decembra so učenci PŠ Šentviška Gora izdelali dekoracije, da je šola dobila zimsko praznično podobo. Na popoldanskih delavnicah so v družbi nekaterih domačih izdelovali voščilnice, s katerimi so razveselili starejše Planotarje in zunanje sodelavce. Delavnice so zaključili s krajšim kulturnim programom.
V vrtec so bili povabljeni na praznovanje prvega dne zime. Obiskala jih je babica Zima. Uživali pa so tudi v poučni predstavi s sporočilom, kako je življenje v družbi prijateljev lažje, lepše in zabavnejše, ki sta jo odigrali vzgojiteljici Slavka in Alenka.
Naslednji dan so si ogledali super predstavo Pika Nogavička piše pismo dedku Mrazu. Prišel je in obdaril prav vse. Vsakemu otroku posebej je prinesel paket in se z vsakim fotografiral. Prinesel je še velike pakete za vrtec in šolo. Šolarji so se razveselili pripomočkov za šport in ustvarjanje.
Zadnji šol. dan v letu so se odpeljali v dolino. Na CŠ so spremljali praznično prireditev. Uživali so v nastopih vrstnikov. V prenovljenem kino gledališču v Tolminu so si skupaj z ostalimi učenci razredne stopnje ogledali film Mali princ.
Skupaj so se dobili še 26. decembra na Ponikvah, ko so nastopali na tradicionalni prireditvi Štefan. Pomočnika dedka Mraza sta jim prinesla velik paket, v katerem so bile glasbene cevi in praznične kape. Z glasbenimi cevmi so fantje zaigrali. Punce pa so ob praznični pesmi zaplesale.
Zdaj uživajo novoletne počitnice v družbi domačih. Želiva jim le še, da bi jim babica Zima natrosila vsaj malo snega za zimske radosti.
Za PŠ Šentviška Gora Erika Laharnar in Vlasta Sotenšek

december2015,01-m december2015,02-m december2015,03-m

december2015,04-m december2015,05-m december2015,06-m

december2015,07-m december2015,08-m december2015,09-m

Dostopnost