Skoči na glavno vsebino

Prvi dan po zimskih počitnicah je čakalo učence PŠ Šentviška Gora posebno doživetje. Po kosilu so se skupaj s starejšimi otroki iz vrtca odpeljali v Tolmin. Nadvse gostoljubno so jih sprejeli v glasbeni šoli.
Najprej so si ogledali baletno predstavo. Z raznolikimi plesnimi točkami so se predstavile skupine plesalk različnih starosti. Otroci so jih z zanimanjem spremljali. Očarala jih je glasba, pisana baletna krilca in kostumi, najbolj pa seveda elegantni gibi plesalk ter zanimive koreografije.
Od točke do točke je otroke spretno vodila ravnateljica glasbene šole ga. Maja Klanjšček. Njene razlage so bile poučne in duhovite obenem, tako da so se na zanimiv način naučili marsikaj o glasbi in plesu.
Učenci so uživali v vseh nastopih. Nekatere je najbolj navdušila koreografija Božičkova delavnica, nekatere ples ob glasbi iz risanke Pink panter, druge pa izvedba modernejšega plesa. Vsi pa so seveda med plesalkami s pogledi iskali našo tretješolko Moniko ter občudovali njene elegantne gibe in plesne korake. Monika namreč obiskuje ure baleta že drugo leto. Presenetila nas je tudi s solo nastopom. Močno smo ji zaploskali.
Na koncu so plesalke povabile na oder vse iz dvorane. Bilo je res veselo.
V drugem delu smo se razdelili v dve skupini. Drugošolci, tretješolci in četrtošolci, ki so si glasbeno šolo ogledali že lani, so se odpravili v knjižnico. Knjižničarka Martina Golob je učence popeljala po različnih oddelkih in pokazala, kako si obiskovalci knjige lahko izposodijo na knjigomatu. Izvedeli so, kje so pospravljene revije, ki si jih lahko ogledujejo v čitalnici. Na koncu pa so uživali na otroškem oddelku ob ogledu knjig in igri z zanimivimi magnetnimi igračami.
Prvošolci so najprej malo uživali v plesni sobi, kjer so se punce zavrtele pred velikim ogledalom, fanta pa sta na drogu krepila mišice. Nato jih je gospa ravnateljica popeljala po glasbeni šoli. Lahko so vstopili v učilnice, kjer poučujejo igranje na glasbila. Spoznali so glasbila iz različnih družin. Učitelji in učenci so jim prijazno zaigrali nanje. Našim učencem so bili med glasbili najbolj všeč klavir, violina, kitara ter prečna in kljunasta flavta.
Kar prehitro je prišel čas za vrnitev domov.
Ko smo naslednji dan ob fotografijah zbirali vtise, smo ugotovili, da so učenci zelo uživali in obogatili svoje znanje. Plesalke so jih tako očarale, da so jih izdelali še iz papirja.
Še enkrat najlepša hvala vsem, ki so nam omogočili to nepozabno doživetje.
Za PŠ Šent. Gora Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

baletnapredstava 01-m baletnapredstava 02-m baletnapredstava 03-m

baletnapredstava 04-m baletnapredstava 05-m baletnapredstava 06-m

baletnapredstava 07-m baletnapredstava 08-m baletnapredstava 09-m

 

Dostopnost