Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 9. 5. 2016, se je pričel tradicionalni teden Rdečega križa Slovenije, ki je letos v znamenju 150-letnice organizacije. Slogan tedna je 150 let humanosti na Slovenskem – povsod in za vsakogar.

Na centralni šoli smo v okviru podaljšanega bivanja in med poukom izpeljali veliko dejavnosti vezanih na humanitarnost in prostovoljstvo. Gostili smo zanimive ljudi in prisluhnili mnogim zgodbam. Kako dragocena je medsebojna pomoč so nam skozi svoje izkušnje in prostovoljno delo predstavili Mateja Maretič (Zveza prijateljev mladine), Mojca Pirih (Rdeči križ), Marica Mrak (Rdeči križ), Darja Obid (Karitas), Silverij Mervič (prostovoljni gasilec), Gašper Perše (GRS) in Marjan Rodman s svojo ekipo prve pomoči Beatreze, Alido, Sandro, Rokom in Aljažem.

Teden smo zaključili s kulturnim programom in s sprejemom 17 učencev med mlade člane Rdečega križa, ki so se zaobljubili, da bodo po svojih močeh pomagali sočloveku v nesreči, da bodo prijazni do soljudi, da bodo spoštovali starejše in da bodo skrbeli za svoje zdravje. Učence je med mlade člane sprejela Marjanca Velišček. Še ples, petje in bansi v telovadnici, da smo se razšli nasmejani in zadovoljni. Slike bodo povedale še več.

Najlepša hvala vsem gostom; popestrili ste nam teden in ga obogatili v duhu medsebojne pomoči.

NIHČE NI TAKO VELIK, DA NE BI POTREBOVAL POMOČI – IN NIHČE NI TAKO MAJHEN, DA JE NE BI MOGEL NUDITI.

Zapisala Mojca Florjančič

Dostopnost