Skoči na glavno vsebino

Društvo učiteljev podružničnih šol- DUPŠ vsako leto organizira v sodelovanju s šolami gostiteljicami dvodnevno srečanje s strokovnim posvetom na določeno temo. Srečanje je vsako leto organizirano v drugem kraju, vedno pa poteka v zelo prisrčnem, pozitivne energije polnem vzdušju. Na srečanju se vedno znova začuti, da imamo podružnične šole pravi slogan- Majhno je lepo.
Letošnje srečanje je potekalo na PŠ Gotovlje in Ponikva pri Žalcu. Udeležila se ga je učiteljica Vojka Kleč s PŠ Dolenja Trebuša.
Razpisana sta bila tudi likovni in literarni natečaj na temo Narava je naša učiteljica. Naslov se nam je zdel zanimiv in otrokom blizu, zato smo se na PŠ Šentviška Gora odločili, da bomo sodelovali. In spet se je izkazalo, da se je izplačalo potruditi.
Tretješolec Miha Lapanja je bil nagrajen za literarni prispevek z naslovom Narava me uči, jaz pa jo poslušam. Objavili so ga v Zborniku. V njem sta bili objavljeni tudi dve od likovnih del, ki smo jih poslali na natečaj: slika prvošolke Julije Murovec in risba četrtošolke Hane Drole.
Miha je poleg zbornika in priznanja prejel še polno vrečko praktičnih nagrad. Nagrado je na podelitvi zanj prevzela učiteljica Vojka.
Več o tem dogodku in delovanju društva si lahko preberete na tej povezavi.

zapisali Erika Laharnar in Vojka Kleč

Miha01-m Miha02-m

Miha03-m Miha04-m

Dostopnost