Skoči na glavno vsebino

Nataša je bila pred leti učenka PŠ Šentviška Gora, letos maja pa je v našem vrtcu opravljala prakso. Izvedeli smo, da je kot študentka na izmenjavi v Španiji preživela pol leta, zato smo jo prosili, da nam ob fotografijah predstavi to zanimivo deželo. Najprej smo jo poiskali na zemljevidu, potem pa še glavno mesto Madrid, kjer je živela. Mesto je večje kot četrtina Slovenije in v njem živi več ljudi, kot je Slovencev. Zapomnili smo si tudi naslednje zanimivosti:
– Španija je topla dežela, tam malokrat dežuje.
– Veliko je stadionov, saj tam trenirajo nogometni klubi Real Madrid, Barcelona in Atletico.
– Imajo arene za bikoborbe. V nekaterih si jih še lahko ogledamo, v drugih ne.
– Zelo razkošna je palača, kjer živi kraljeva družina.
– Na železniški postaji imajo zelo domiseln in lepo urejen prostor za rastline in živali iz džungle. Turisti si ga z zanimanjem ogledajo. Po mestu se večinoma vozijo s podzemni vlaki- metroji.
– Na zanimiv način privabljajo turiste v trgovine: s kravami, ki izgledajo skoraj kot žive.
– V parkih so pred klopce postavili pedala od koles, tako, da se lahko ljudje med sedenjem rekreirajo.
Prisluhnili smo tudi španski otroški pesmi in se poskušali naučiti njen refren. Ogledali smo si posnetek tipičnega španskega plesa flamenka.
Ker Nataša ve, kaj otroke zanima, je bilo »potovanje« zelo prijetno, a žal kratko, saj smo se morali po eni šolski uri vrniti v Slovenijo. V zahvalo za lepo predstavitev smo ji izdelali poskočno pikapolonico.
učenci PŠ Šent. Gora z učiteljicama 

Natasa01-m Natasa02-m Natasa03-m

Natasa04-m Natasa05-m Natasa06-m

Dostopnost