Skoči na glavno vsebino

Učenci PŠ Šentviška Gora so zadnjo noč prespali kar v šoli. V četrtek so jih starši z vso potrebno opremo pripeljali v šolo popoldne.
Prvi del šolskega popoldneva so preživeli v gozdu. Uživali so pri svoji hišici. Prenavljali in preurejali so jo. Popravili so streho in z mahom oblazinili poseben stol. Za hišico so posadili mlad oreh, ki ga je prinesel Nejc. Punce so za vse pripravile slastno malico- jagode, lično servirane na listih ciklame. Obiskala jih je celo majhna žabica. Preden so se vrnili v šolo, so četrtošolci še simbolično predali »ključ« hišice tretješolcema, ki sta obljubila, da bosta skrbela, da bo hišica še naprej lepo vzdrževana.
Po večerji so se odpravili na pohod do Prapetnega Brda. Najprej so v Polju obiskali prvošolko Meto, ki ji je malo ponagajalo zdravje in ni mogla z njimi. Malo so se gugali na Metinih in Haninih gugalnicah in pocrkljali njunega bratca Andreja. Pot jih je naprej vodila mimo pašnika, kjer so občudovali dva konja. Bolj kot so se približevali Prapetnemu Brdu, bolj glasna je bila glasba, ki je prihajala od tam. Prav na ta dan se je tam začel odmevni dobrodelni koncert Gora Rocka. Z vzpetine, kjer so se ustavili, so lepo videli na prizorišče dogajanja.
Ker se je že pričelo mračiti, so prižgali baterijske svetilke in se vrnili do šole. Za marsikoga je prav hoja s svetilko v temi čarobno doživetje. Opazovali so lahko prižiganje zvezd na nebu, svetlikanje kresničk in prisluhnili oglašanju čuka.
Ker so jih dogodivščine utrudile, so ob poslušanju pravljice v dveh spalnicah- učilnicah prav kmalu zaspali in mirno spali do jutra. Zbudili so se dobre volje, navdušeni nad doživetji prejšnjega dne in z mislijo na dolge počitnice.
Razdelili smo še spričevala in s krajšo prireditvijo počastili rojstni dan naše domovine. Zastavo so tako kot vsako leto dvignili četrtošolci.
Sedaj pa samo še: Hura, počitnice!
Za PŠ Šent. Gora: Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar 

spanjevsoli 01-m spanjevsoli 02-m spanjevsoli 03-m

spanjevsoli 04-m spanjevsoli 05-m spanjevsoli 06-m

spanjevsoli 07-m spanjevsoli 08-m spanjevsoli 09-m

Dostopnost