Skoči na glavno vsebino

V šolskem letu 2015/2016 smo zabeležili 226 nastopov naših učencev v okviru šolskih športnih tekmovanj. Tekmovali smo na sedmih medobčinskih tekmovanjih: v košarki, nogometu, odbojki in atletiki brez meja, šestih področnih tekmovanjih: v nogometu, veleslalomu, mali odbojki, med dvema ognjema in atletiki ter treh državnih prvenstvih: v orientacijskem teku, na 20. Ljubljanskem maratonu in v veleslalomu.

Najbolj uspešni smo bili na tekmovanjih v nogometu, kjer smo dosegli 1. mesto na medobčinskem turnirju ter bili najboljši tudi na polfinalu področnega tekmovanja v Kobaridu. Na področnem turnirju v Ajdovščini smo osvojili odlično 5. mesto. Prav tako smo bili uspešni v odbojki, kjer smo tako pri učencih kot učenkah osvojili 1. mesto na medobčinskem turnirju. Množično smo se udeležili in tekli na 20. Ljubljanskem maratonu. V tem šolskem letu je teklo kar 50 mladih tekačev. Tradicionalno smo smučali na področnem prvenstvu v veleslalomu in deskanju na snegu, ekipa smučarjev je šolo nato zastopala tudi na državnem tekmovanju na Krvavcu. Četrti in peti razredi so se borili v igri Med dvema ognjema v okviru projekta ŠKL. Dve ekipi učencev z razredne stopnje sta se odlično izkazali na Atletiki brez meja v Bovcu, učenci s predmetne stopnje pa so tudi letos odlično tekli na Poživimo mesti – Vivicitta v Novi Gorici. Dobro obiskan je bil dobrodelni turnir trojk v nogometu. Novost v letošnjem letu pa je bilo državno tekmovanje v orientacijskem teku.

Ob tem iskrene čestitke prav vsem udeležencem šolskih športnih tekmovanj za dosežke. Hkrati pa se zahvaljujemo vsem staršem, učiteljem, spremljevalcem, zunanjim sodelavcem ter ostalim, ki ste kakorkoli pripomogli in pomagali na tekmovanjih, športnih dneh, tečajih, šolah v naravi, krožkih, izbirnih predmetih… in pokazali, da je v naših krajih zavedanje, da je šport pomemben del otrokovega razvoja, še kako prisotno.

Šport pa niso zgolj samo rezultati, doseganje zmag in porazov, pomembni so tudi sodelovanje in medsebojna pomoč, vzgoja vrednot, spodbujanje ekipnega duha, druženje z vrstniki, doživetja in trenutki. Vse to lahko podoživite ob ogledu športnih utrinkov iz šolskega leta 2015/2016.

Vsem učencem želimo dolge in športno obarvane počitnice! Letos bodo prevladovale barve olimpijskih krogov, saj bomo v avgustu lahko navijali za slovenske športnike na olimpijskih igrah v Riu, še posebej pa bomo stiskali pesti za naša dva junaka – Luka Božiča in Saša Taljata.

Zapisal Luka Mrakič

Dostopnost