Skoči na glavno vsebino

Naši letošnji prvošolci Janez, Tim, Matija, Ana, Tereza, Neža in Matic so se letos s starši zbrali kar v avtobusni čakalnici in skupaj pogumno prikorakali do šole. To je bila res lepa skupina, saj bo letos prvošolcev na naši šoli kar sedem.
Pred šolo so jih pričakali ostali učenci, učiteljice ter Lili in Bine. Lili in Bine sta preverila, če so pravi in če imajo šolske torbe. Nato so se fotografirali pred šolskimi vrati. Fotografirali so se še vsi učenci, ki jih bo letos kar 19.
Starejši učenci so prvošolce povabili v spodnjo učilnico. Najprej so spoznali novo učiteljico Ano S. Kozorog, ki bo letos z njimi dve uri pri pouku ter tudi v podaljšanem bivanju.
Nekateri učenci so že v zadnjih počitniških dneh pripravili prisrčen kulturni program za sprejem prvošolcev. Plesalke so jih najprej s plesno točko popeljale nazaj v poletne dni. Prvošolci so nato izmerili dolžino počitnic. Vsem so se zdele dolge, ker so težko čakali, da postanejo šolarji. V pesmici so slišali, da je bilo tudi šoli že dolgčas. V lutkovni igrici pa so izvedeli, kako sta se v šolo odpravljala Lili in Bine ter kakšne skrbi je imel Bine. Plesalke so jim s plesom predstavile še abecedo.
Prvošolce smo uradno potrdili in jih svečano sprejeli medse. Opremili smo jih z majico naše šole ter rumeno rutico. Vsi skupaj so zaplesali, potem pa so prvošolce pospremili v njihovo učilnico, kjer so jih čakale figurice Lili in Bineta ter medvedki z začetnicami imen. Hitro so našli vsak svojega.
Kot se za praznik spodobi, so prvošolci upihnili tudi 7 svečk na torti. Ker je bila prevelika samo zanje, so se po kosilu lahko z njo posladkali še ostali. S prvošolci so do konca prazničnega šolskega dne ostali tudi njihovi starši. Nekateri, ki so tudi sami pred leti prvič prestopili  šolski prag prav na naši šoli, so obujali spomine ob fotografijah v šolski kroniki.
Našim prvošolcem želimo, da bi jim prvi šolski dan ostal v lepem spominu ter da bi se na naši šoli dobro počutili in korajžno osvajali nova znanja.

Za PŠ Šentviška Gora Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

1. Prvi solski dan 2016-17 01-m 1. Prvi solski dan 2016-17 02-m 1. Prvi solski dan 2016-17 03-m

1. Prvi solski dan 2016-17 04-m 1. Prvi solski dan 2016-17 05-m 1. Prvi solski dan 2016-17 06-m

1. Prvi solski dan 2016-17 07-m 1. Prvi solski dan 2016-17 08-m 1. Prvi solski dan 2016-17 09-m

Dostopnost