Skoči na glavno vsebino

Tudi letos so se učenci PŠ Šent. Gora pridružili starejšim od 70. let, ki se vsako leto drugo ali tretjo nedeljo v septembru zberejo v enem kraju na Planoti. Letos so bile na vrsti Pečine. Ker je druženje potekalo po nedeljski maši, so nastopali kar pri cerkvi. Nastopalo je tudi vseh 7 letošnjih prvošolcev. Skupaj z drugošolci so povedali in gibalno spremljali par hudomušnih izštevank. Solistka Monika je zapela pesem Beli moj konjiček. Ker je prav ta dan praznovala roj. dan, si je prislužila kar dvojni aplavz. S Kekčevo pesmijo pa se je odlično predstavil kot solist tudi prvošolec Matija. Šolarji so zapeli še pesem, s katero so zbranim svetovali, kaj naj naredijo, če jim bo kdaj dolgčas ali če bodo žalostni.
Na koncu so jim razdelili rožice, ki so jih izdelali v šoli. Vanje so zapisali misel, pravšnjo za tako druženje: Ni boljšega recepta, kot izkušnje starosti in poganjki mladosti.
Učenci so bili za prisrčen nastop nagrajeni z aplavzom in sladkimi dobrotami. Domov so se vrnili s prijetnim občutkom, da so nekoga razveselili.
Za PŠ Šent. Gora Erika Laharnar 

srecanje za starejše 2016 01m srecanje za starejše 2016 02m srecanje za starejše 2016 03m

srecanje za starejše 2016 04m srecanje za starejše 2016 05m srecanje za starejše 2016 06m

Dostopnost