Skoči na glavno vsebino

Učenci PŠ Šentviška Gora so se razveselili novice, da jih bo zadnji dan v tednu otroka spet obiskala študentka socialne pedagogike Marina Laharnar. Z njo so se namreč družili že v lanskem šolskem letu.
Ker Marina ve, da se otroci radi igrajo in da so najbolj zanimive igrače, ki jih narediš sam, je tokrat zanje pripravila delavnico, kjer so skupaj izdelovali dve igrači: pisano vrtavko in namizni nogomet.
Namizni nogomet so izdelovali v dveh skupinah. Najprej so si ogledali načrt, nato so si razdelili naloge. Treba je bilo izdelati igrišče, gole ter seveda nogometaše. In ne boste verjeli, v nogometaše so se spremenile kar lesene ščipalke. Nekateri učenci pa so izdelovali pisane vrtavke.
Pred koncem delavnice so se vrtavke že vrtele, na nogometnih igriščih pa se je domači nogometni klub Atila pomeril z ekipo slavnega Messia , ekipa Slovenije pa z ekipo Španije.
Marini so se lepo zahvalili za prijetno urico in ji podarili pisano sovico. Ona pa jih je povabila še k obisku delavnic, ki jih pripravljajo v okviru organizacije Mala hiša. Marina je namreč ena od ustanoviteljic ter aktivna članica.
Za PŠ Šentviška Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

Marina 2016 001-m Marina 2016 004-m Marina 2016 007-m

Marina 2016 009-m Marina 2016 010-m Marina 2016 012-m

Dostopnost