Skoči na glavno vsebino

Učenci 1., 2. in 3. r so bili v četrtek, 1. decembra, povabljeni v spodnjo učilnico, kjer so si ogledali zanimivo predstavo v senčnem gledališču. Prizorček z naslovom Družina palčkov nabira gobe sta odigrala četrtošolca Monika in Miha, ki sta besedilo sama tudi napisala. Že pri pisanju sta razmišljala, katero naravoslovno znanje bi lahko v predstavi uporabila: npr. kaj vse zmorejo magneti in kako se sence večajo in manjšajo. Sledilo je izdelovanje lutk iz kartona, izdelovanje scene, učenje besedila in dramatizacija z lutkami.
Ker sta letos četrtošolca samo dva, sta imela res veliko dela, da je vse teklo kot je treba: spreminjanje barve glasu za različne vloge ter premik svetlobnega snopa v pravo smer. To delo sta odlično opravila, zato sta bila nagrajena z aplavzom in pohvalami.
Ob koncu predstave je čarovnica, ki je tudi nastopala v prizorčku, nekajkrat zamahnila z roko in pričarala polno košarico slastnih jurčkov, s katerimi smo se vsi skupaj posladkali. Ne vemo v katerem gozdu sta jih našli Monikina in Mihova mama, ki sta se nam na predstavi tudi pridružili. Učenci so po predstavi lahko pogledali še v zakulisje.
Ker je bila premiera uspešna, sta četrtošolca v petek prizorček odigrala še starejšim otrokom vrtca ter njuni učiteljici angleščine.
Moniki in Mihu želimo, da bi pridobljeno znanje in izkušnje lahko še kdaj uporabila ter da njuna domiselnost z leti ne bi usahnila.
Za PŠ Šent. Gora Erika Laharnar
foto: Vlasta Sotenšek in Ana Selinec Kozorog 

Prizorcek v sencnem gledaliscu 2016 003-m Prizorcek v sencnem gledaliscu 2016 009-m Prizorcek v sencnem gledaliscu 2016 013-m

                          Prizorcek v sencnem gledaliscu 2016 016-m Prizorcek v sencnem gledaliscu 2016 017-m Prizorcek v sencnem gledaliscu 2016 022-m

Prizorcek v sencnem gledaliscu 2016 036-m Prizorcek v sencnem gledaliscu 2016 037-m Prizorcek v sencnem gledaliscu 2016 038-m

Dostopnost