Skoči na glavno vsebino

Kdo sem in kakšen človek želim postati? Kako lahko izkoristim svoja močna področja? V kakšnem svetu želim živeti? Katere vrednote so zame pomembne? Kakšen je moj prispevek k zdravemu okolju? Kakšen bo naš planet Zemlja čez 50 let? Kako vidim sebe leta 2037?
O tem in še marsičem  so na dnevu dejavnosti v torek, 24. 01. 2017, razmišljali naši učenci. Tema dneva dejavnosti je vezana na temo Otroškega parlamenta – ta je letos Otroci in načrtovanje prihodnosti. Vsi mi razmišljamo o svoji prihodnosti in si zadajamo cilje, ki bi jih radi dosegli. Včasih nam uspe, včasih ne. Le obupati ne smemo.
Da bi ugotovili kako si zastavljajo cilje in kako jih uresničujejo nekateri uspešni posamezniki, smo v našo družbo povabili tri goste – Rudija Kraglja, direktorja Hidrie; Janija Kutina, člana dueta Bakalina in našega bivšega učenca, sedaj pa dijaka Gimnazije Tolmin in uspešnega športnika Jakoba Jeklina.
V sproščenem pogovoru, ki sta ga vodila predsednika Šolske skupnosti, Aljaž Likar in Gal Trost, so z nami delili izkušnje iz preteklosti in nam zaupali, kako so oni sprejemali določene odločitve, si zastavljali cilje in jim sledili. Vsi se strinjajo, da si v življenju moramo zastavljati cilje, saj nam ti dajejo občutek zadovoljstva in uspeha, ko jih dosežemo, ob neuspehu pa moč in zagon, da bomo naslednjič uspešnejši.
Pogovoru je sledila zanimiva predstava, v kateri so člani Društva za boljši svet predstavili svoj pogled na prihodnost – ob tem smo se kar malo zamislili …
Dan je hitro minil in upam, da so se v mladih glavah že iskrile nove ideje in cilji za prihodnost. Nekaj utrinkov in razmišljanj učencev si lahko ogledate na fotografijah.

Zapisala Anja Kragelj

Dostopnost