Skoči na glavno vsebino

Pretekli teden so dva dni gostili umetnico Ljubo Pervanje, ki se za hobi ukvarja z ustvarjanjem dekorativnih izdelkov iz gline. V ponedeljek so najprej pridobili teoretično znanje: kakšne vrste gline poznamo, kje jo dobimo, za kakšne izdelke jo uporabljamo, kakšni so načini oblikovanja. Potem pa so hitro odrezali vsak svoj košček gline, ki nam jo je priskrbel učitelj Mirko. Ob usmerjanju in spodbudi naše gostje so kmalu nastali prvi izdelki: ptički, pujski, sovice. Nekateri so se preizkušali tudi v drugih motivih: človeška figura, snežak, …
Vsak učenec je izdelal še svojo posodico. Nastale so iz kačic. Pri oblikovanju so si pomagali z različnimi modelirkami, s pomočjo katerih so vtisnili tudi vzorčke v posodice.
V sredo pa so izdelovali stenske dekoracije, ki jim bodo po pečenju dodali koščke ogledalc. Pri oblikovanju so zelo uživali, kar si lahko ogledate na fotografijah. Gostji so se za poučno in prijetno druženje zahvalili z darilcem, ki so ga sami izdelali in lanskim šolskim glasilom. Morda jih obišče še kdaj, da jim predstavi izdelavo mozaikov, ki jih tudi zelo rada izdeluje ali pa jo obiščejo oni v njeni galeriji v Stopniku.

Za PŠ Šent. Gora, učiteljice Erika, Vlasta in Ana

Dostopnost