Skoči na glavno vsebino

Društvo učiteljev podružničnih šol (DUPŠ) vsako leto organizira v sodelovanju s šolami gostiteljicami v okviru dvodnevnega srečanja likovni in literarni natečaj. Letos sta natečaja potekala pod naslovom Pestrost podeželja. Naslov je ponujal široko paleto motivov in idej za likovno in literarno ustvarjanje. Z naše podružnice smo poslali kar nekaj likovnih del v različnih tehnikah ter pesmice in pripovedi. Ponovno se je izkazalo, da se je izplačalo potruditi.
Drugošolka Julija Murovec je prejela 2. nagrado v svoji kategoriji za literarni prispevek z naslovom Lastovičji potep. Julija je zelo domiselno in bogato opisala, kako lastovica med svojim poletom čez Šentviško planoto vidi njene lepote, zanimivosti in posebnosti. V svojo pripoved je vpletla pestrost našega podeželja in očitno prepričala komisijo. Julijina pripoved je bila razstavljena na panoju nagrajenih del, objavljena pa je tudi v Zborniku, ki je izšel v okviru srečanja.
Podelitev priznanj nagrajencem je bila na sobotni dopoldanski prireditvi na šoli gostiteljici- PŠ Svibno, ki spada pod CŠ Radeče. Priznanje in nagrado je ponosno prevzela Julija osebno. S svojimi domačimi so se namreč pripeljali v ta pravljično lep kraj. Julija je poleg priznanja prejela še polno vrečko praktičnih darilc.
V ponedeljek je Julija priznanje in darilca pokazala tudi sošolcem. Ob fotografijah jim je pripovedovala o lepem doživetju ter o krajih, ki jih je ta dan videla in obiskala.
Čestitke Juliji! Njena nagrajena pripoved bo objavljena v letošnjem glasilu naše podružnice Planotarček.
Za PŠ Šentviška Gora, mentorica Vlasta Sotenšek

Dostopnost