Skoči na glavno vsebino

V tokratnem izboru so knjige, ki so jih učenci 6.–9. razreda letos najraje brali za bralno značko. Nad njimi so bili navdušeni in bi jih priporočali v branje sovrstnikom. Nekatere so jih zabavale, popeljale v čarobni svet domišljije, ob branju drugih so se na glas smejali, prebudila se je njihova detektivska žilica … Predvsem osmošolcem in devetošolcem so nekatere dale misliti; ob njih so razmišljali o tem, kaj je v življenju zares pomembno, se kaj novega naučili … Vsi bralci pa so med branjem koristno preživljali svoj prosti čas, širili besedni zaklad in obzorja.

Pisatelj Vinko Möderndorfer je o dragocenosti branja in knjig zapisal:

”Knjige so dobra družba. In potrpežljive so. Čakajo leta in leta, da jih vzameš v roke in prelistaš. In sploh ti ne zamerijo. Ti pa tudi vedno veš, da so tam. Gledaš jih, opazuješ jih, in je to včasih tako, kot da si jih že skoraj malo prebral. Tudi neprebrane knjige te bogatijo. Nenehna možnost so. Kot skrinja zlata, ki stoji v sobi, pa je nikoli ne odpreš, samo veš, da je tam in da si bogat. Knjige so tudi najboljše prijateljice. Nikoli te ne izdajo.”

Naj bo priporočilni seznam predlog in spodbuda, katere knjige vzeti v roke tudi v počitniških dneh, ki se že bližajo. Branje je namreč bogastvo, ki nam ga nihče ne more vzeti!

Priporočene knjige si lahko ogledate v prvem nadstropju šole in izposodite v šolski knjižnici. V času govorilnih ur je odprta tudi za starše. Ta četrtek, 18. 5. 2017, do 17. ure. Vsak mesec eden izmed učiteljev pripravi priporočilni izbor zanimivih knjig za branje. Tokratnega je pripravila učiteljica Marta Medvešček.

Vabljeni!

NAJ KNJIGE BRALNE ZNAČKE V TEM ŠOLSKEM LETU

SMEŠNO & ZABAVNO

WALLIAMS, D. Zlobna zobarka.

DAHL, R. Charlie in veliko stekleno dvigalo.

SUHODOLČAN, P. Kuža, zaljubljen kot pes.

MUSTER, M. Miki, zbirka Miki Muster.

RENE RUSSELL, R. Zguba.

PUSTOLOVSKO & NAPETO

COLFER, E. Artemis Fowl.

VIDMAR, J. Hiša groze.

BLADE A. Lov na pošasti.

BANSCHERUS, J. Detektiv Kvajtkovski (Zbirka).

ROWLING, J. K. Harry Potter.

V RAZMISLEK & PODUK

GOMBAČ Žiga. NK Svoboda.

BROOKS, K. Dnevnik iz bunkerja.

KILBOURNE, C. Dragi Zaza.

MUCK, D. Blazno resno (Zbirka).

ZA STARŠE: ZAKAJ BRATI? & KAKO SPODBUJATI BRANJE?

LAHKO vzgojim uspešnega otroka?

DOLINŠEK B. M. Beri mi in se pogovarjaj z mano.

 

Zapisala Martina Kozorog Kenda

Dostopnost