Skoči na glavno vsebino

V soboto, 20. 5., je bilo zvečer na Šentviški Gori zelo veselo. Folklorna skupina Ivan Laharnar je praznovala 60-letnico delovanja.
Učenci so se z veseljem odzvali vabilu, da sodelujejo na prireditvi s folklornim nastopom. Pridno so vadili pod mentorstvom učiteljic ob zvokih harmonike muzikanta Dejana Bičiča.
V soboto so se preoblekli v folklorne obleke in tako lepo urejeni odplesali žakle šivat, špic polko in rašpo. Točke so povezali s hudomušnim besedilom. Obiskovalcem pa so povedali, da lahko v šolski kroniki preberemo o začetku folklorne dejavnosti pri nas. Za svoj nastop so si prislužili glasen aplavz.
Po nastopu so sproščeno in z zanimanjem spremljali pester program do konca. Uživali so v nastopih domače folklorne skupine ter gostujoče skupine Tineta Rožanca. Prisluhnili so domačima pevskima zboroma. Imeli so priložnost spoznati upokojeno učiteljico Perino Velikonja, ki je bila prva mentorica folklorne dejavnosti na PŠ Šentviška Gora, saj je prav na naši šoli v prvih letih poučevala. V zahvalo za uspešen nastop so dobili »sladko« košarico in veliko pohval obiskovalcev in domačih.
Folklornikom čestitamo za jubilej in jim izrekamo pohvalo za ves trud in uspešno izpeljan Ajns. Želimo jim še veliko veselih druženj ob zvokih harmonike in seveda veliko uspešnih nastopov.
Hvala harmonikarju Dejanu Bičiču za glasbeno spremljavo na vajah in na nastopu.
Za PŠ Šentviška Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar
Foto: Bruno Sotenšek

Dostopnost