Skoči na glavno vsebino

Tudi letos je bil prvi teden v oktobru prav poseben teden.
Že prvi dan je učence obiskala šolska knjižničarka Martina in s seboj pripeljala prav poseben kovček. Kovček je bil poln raznovrstnih knjig, katere so skupaj prelistali in se o njih pogovorili.
Torek je bil namenjen igri – učenci so se razveselili novih namiznih iger ter izdelali svojo namizno igro.
Sredo si bodo najbolj zapomnili prvošolci. Kot učenci so prvič sami obiskali potujočo knjižnico, nato pa so jih v spremstvu ravnatelja ter učiteljic Anje in Mateje obiskala predstavnika šolske skupnosti ter člani krožka prostovoljstva. Prvošolci so pred vsemi slovesno prisegli in podpisali Prvošolčkovo prisego, od učencev krožka prostovoljstva pa so prejeli prikopna darilca – plišaste igračke.
V četrtek jih je obiskal policist Damijan s policijske postaje Tolmin. Skupaj so se podali na sprehod okoli šole ter obnovili in dopolnili znanje o varni poti v šolo in iz nje.
V petek se je učilnica 3. in 4. razreda spremenila v tržnico igrač. Na tej tržnici so lahko učenci in otroci iz vrtca za en gumb ali kostanj izbrali zamenjali svojo staro igračo za novo igračo, ki jim bo polepšala njihovo igro.
Teden je bil pester, a je minil kot bi mignil. Vsem, ki ste ga s svojim obiskom  še dodatno popestrili in polepšali, se še enkrat iz srca zahvaljujemo.

Nekaj utrinkov tega tedna si lahko ogledate tukaj.

Zapisala Nives Gruden

Dostopnost