Skoči na glavno vsebino

V petek, 13. oktobra po pouku, so se prav vsi učenci, razen tretješolcev, ki so bili na urah plavanja v Bohinjski Bistrici, odpravili na pohod. Mogoče je bila ravno kombinacija datuma in dneva kriva, da so del poti morali hoditi po drugi poti, kot so planirali. A vse se zgodi z razlogom in morda so zato videli tudi take zanimivosti, ki jih sicer ne bi. Štirih osličkov, med katerimi je bil eden še posebej igriv, že ne.
Na Prapetnem jih je pot vodila mimo treh domačij, kjer so doma učenci Ana, Neža in Tomaž ter Jan in Katarina. Pri vseh treh hišah so se fotografirali. Na Prapetnem so videli še zelo dolg kamion. Zanimivo je bilo, ker ga je vozila ženska. Ker je tako spretno zavila na stransko cesto, so ji zaploskali.
S Prapetna jih je pot vodila čez Ključ. Preden so prispeli v Polje, so si ogledali čredo koz na pašniku ter ponija in konja. Skupaj je bilo živali ravno 20.
Tokrat je bila prvič spremljevalka na pohodu učiteljica Barbara, zato so jo prvošolci na poti »krstili«.
Učenci so v družbi sošolcev in prijateljev preživeli prijetno popoldne. Uživali so tudi v pogledu na lepe jesenske barve in v šumenju listov pod nogami.
Za PŠ Šent. Gora, Erika Laharnar in Barbara Testen

Dostopnost