Skoči na glavno vsebino

Ker je bil letošnji oktober zelo radodaren z lepimi sončnimi dnevi, so se učenci PŠ Šentviška Gora v četrtek, 26. oktobra po pouku, ponovno odpravili na pohod. Od šole so krenili proti Dabru. Pred vasjo pa so zavili levo in se po kolovozu povzpeli na Kuk. Tam namreč stoji vodohran, zato jih je spet pričakal vodovodar Simon. Čudili so se, ko jim je povedal, da sta v vodohranu dva bazena, ki držita vsak po 200 kubičnih metrov vode. Razložil jim je, kdaj se vključijo črpalke, ki vodo prečrpajo od vodnega zajetja spodaj v grapi do tu. Zelo zanimivo se jim je zdelo, ko so izvedeli, da vse deluje avtomatsko, saj sta objekta povezana z žicami, speljanimi v tleh. Le elektrike ne sme zmanjkati. Preden so se poslovili, so se vodovodarju Simonu zahvalili in naredili še eno gasilsko. To pa ni bilo njihovo zadnje srečanje. V Bukovskem Vrhu je namreč še en vodohran in dogovorili so se, da se tam srečajo spomladi.
Pot so nadaljevali po lepih gozdnih poteh, posutih z listjem. Bredli so po njem in pri tem zelo uživali. Vmes so se velikokrat ustavili in pogledali skozi daljnogled in na zemljevid, saj se jim je ponujal čudovit razgled na Šebrelje, Police in druge vasi na Cerkljanskem.
Sendviče so pojedli na lepi jasi pod bukvami. Ker jih čas ni priganjal, so se pred ciljem lahko še malo prosto poigrali.
Učiteljice smo zelo vesele, ker se učenci tako radi udeležujejo pohodov in ker vidimo, kako malo je treba, da so veseli, samo da so v naravi in v družbi sošolcev in prijateljev.
Za PŠ Šent. Gora, Erika Laharnar in Barbara Testen 

Dostopnost