Skoči na glavno vsebino

Igralnica otrok skupine Kužki se je v petek, 8. decembra po malici, spremenila v dvorano, v kateri se je odvil tradicionalni Miklavžev koncert. Obiskovalci, ki so bili obenem tudi nastopajoči, so najprej »kupili« lepo okrašene vstopnice, ki so jih kot organizatorji izdelali učenci 3. in 4.r. V zameno pa so darovali prostovoljne prispevke: risbice, mandarine ali zamaške za dobrodelno akcijo.
Nastopali so vsi otroci vrtca in učenci, zato je bil program zelo pester. Najmlajši otroci iz skupine Mucki so skupaj z vzgojiteljico sezidali hišico. Kot vedno so bili najbolj prisrčni.
Z otroki iz skupine Kužki smo skozi recitacije in pesmi zlezli pod Tinkin dežnik, se peljali z rdečim avtom, izvedeli, kaj je najboljše in se naučili razgibati od glave do peta.
Učenci 1. in 2. razreda so se, kot je že v navadi, predstavili s prizorčkom. Letos je bila to glasbena pravljica Zrcalce. Aplavz so si prislužili, ker so odlično odigrali, pa tudi zaradi domiselne scene in rekvizitov ter zanimivih glasbenih spremljav, ki so vsebino še bolj podkrepile.
Učenci 3. in 4. r so zaigrali na glasbene cevi. Punce so program popestrile še s plesno točko. Tretješolci in četrtošolci so tudi vodili program in vmes povedali lepe misli o prijaznosti in nasmehih, s katerimi smo lahko lučka tudi drug drugemu. In ker je nasmeh svetovni jezik prijaznosti, se ga lahko naučijo in ga razumejo vsi ljudje.
Program je otvoril in zaključil pevski zbor. Tako pevcem kot obiskovalcem je bila še posebej všeč zadnja pesem Anike Horvat Ne zdi se mi prav, ki govori o tem, da ni prav, da nekateri otroci in ljudje trpijo, ker jim sanje vzame brezbrižen svet.
Da je bil program res zanimiv in prisrčen, so ponovno dokazali najmlajši otroci, ki so ga celo uro pridno spremljali. Po prireditvi smo se vsi posladkali z dobrotami in skupaj zaplesali ob praznični glasbi.

Za PŠ Šentviška Gora, Erika Laharnar in Vlasta Sotenšek 

Dostopnost