Skoči na glavno vsebino

Na Šentviški planoti je bila 26.decembra že 18. tradicionalna dobrodelna prireditev, imenovana Štefan. Na njej vsako leto nastopajo tudi učenci PŠ Šent. Gora. Tokrat je bil njihov prizorček gasilsko obarvan. To pa z namenom, ker bo del sredstev, ki je bil ta dan na prireditvi zbran, namenjen prav delovanju mladih članov PGD Ponikve- Planota.
Ker celoten program poteka v veselem in humornem vzdušju, je bil tudi njihov prizorček bolj hudomušen. V njem so predstavili zanimiv gasilni aparat, brentačo in metlo za gašenje gozdnih požarov. Le to so uporabili tudi za zaključek, ko so ob polki v parih zaplesali. In ker število nastopajočih ni bilo parno, so tisti brez para zaplesali z metlo.
V programu so se zahvalili tudi mentorjem mladih gasilcev: Poloni, Gregorju in Valterju, ki jih veliko naučijo in na vsakih vajah s kakšno dobroto razveselijo. Zahvalili pa so se tudi vsem zbranim za prostovoljne prispevke.
Učenci so uživali in se nasmejali tudi ob nastopih drugih nastopajočih.
Po prireditvi so najprej preizkusili srečo na tomboli, nekateri pa so potem s sošolci in prijatelji še zaplesali.

Ker sreče na tomboli na Ponikvah niso imeli, so jo preizkusili še v šoli, saj vsako leto na prvi šolski dan po praznikih organiziramo tombolo s simboličnimi nagradami. Tokrat je nagrado dobil vsak. Tisti, ki so imeli nekoliko manj sreče, so prejeli tolažilne nagrade.

Za PŠ Šent. Gora, Erika Laharnar in Vlasta Sotenšek
Foto: Bruno Sotenšek in Slavka Črv  

 

Dostopnost