Skoči na glavno vsebino

Letos smo po petih letih spet uspeli izvesti športni dan na smučišču na Ponikvah.
Jutro je bilo mrzlo, a napovedoval se je lep zimski dan. Na smučišče so učence pripeljali starši. Najprej so se pod vodstvom učitelja športne vzgoje Luka Mrakiča ogreli z zanimivo igrico in vajami ter ponovili pravila, ki veljajo na smučišču.
Ker so se vsi učenci odločili za smučanje, smo se odločili za delo v dveh skupinah. Prva skupina se je z učiteljem Lukom podala na smučišče. Pridružili so se jim tudi nekateri starši ter člani SSK Ponikve. Druga skupina pa se je na delu smučišča pod skakalnico spuščala z lopatkami, bobi in krožniki. V drugem delu je prišla na vrsto za smučanje tudi druga skupina.
Čas za malico je prišel kar prehitro. A sendvič je smučarjem teknil, še bolj pa čaj, ki ga je v koči skuhal oskrbnik Drago.
Po malici je bil čas za pravo tekmo v slalomu. Učenci, ki so želeli tekmovati, so progo najprej preizkusili. Potem pa je šlo zares. Tekmovalci so bili razdeljeni v štiri kategorije. Vsak se je po progi spustil dvakrat, štel pa je boljši rezultat. Bilo je zelo napeto. Tudi najmlajši so se spustili z vrha proge. Najhitrejši so prejeli diplome. Na najvišji stopnički v posamezni kategoriji so stali Neža Laharnar, Julija Murovec, Žiga Kranjc in Denis Kranjc. Vsi ostali pa so prejeli spominske sličice. Čisto vsi so si prislužili tudi ustno pohvalo za upoštevanje navodil in pravil ter za vztrajnost in pogum.
Z majhnim darilcem smo se ob koncu zahvalili učitelju Luku ter članom kluba: Florjanu, Dragotu, Nikotu in Domnu.
Na smučišču smo preživeli čudovit športno obarvan dan. Zato še enkrat hvala vsem zgoraj omenjenim in predsedniku SSK Ponikve Gabrijelu Hvala , ki ste nam ta dan omogočili ter staršem, ki ste nam bili v pomoč.
Želimo, da bi vreme v počitniških dneh učencem omogočilo še obilo zimskih užitkov.
Za PŠ Šentviška Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar  

 

Dostopnost