Skoči na glavno vsebino

Učenci s Ponikev so se v petek po pouku odpravili na obisk k Mariji Maver, ki je 10. februarja praznovala jubilej- 90. roj dan. Za obisk so se odločili tudi zato, ker je med najstarejšimi Planotarkami, ki se jih vsako leto ob 8. marcu spomnimo z voščilnico. Razveselili so jo z vizitko, šopkom mačic in metuljem. Najbolj pa s tem, da so si vzeli čas za obisk.
Poklepetali smo ob bogato obloženi mizi. Kot dokazujejo fotografije, se Marija zelo dobro drži. Zdravje ji dobro služi, zato še sama vse postori. Čas si v zimskih dneh krajša tudi s pletenjem. Povedala je, da je šolo obiskovala na Ponikvah za časa Italije. Njen mož je bil kovač, zato so k njim kmetje vozili tudi konje podkovat.
Ker jo tokrat nismo mogli obiskati v večjem številu, smo se dogovorili, da jo obiščemo še kdaj, ko nas bo mimo vodila pot na popoldanskem pohodu in takrat bo učencem povedala še kaj več.
V izbi nam je pokazala, koliko rož je dobila ob jubileju in dnevu žena, saj drugih daril ni hotela. Najbrž sta tudi skromnost in potrpežljivost eden od receptov, da človek tako čil in zdrav dočaka lepo starost.

Z vizitkami na spodnjih fotografijah pa so učenci ob 8. marcu razveseli svoje babice.

Za PŠ Šentviška Gora, Erika Laharnar    

Dostopnost