Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 3. septembra, je tudi PŠ Šentviška Gora na široko odprla svoja vrata kar 25 učencem. Še posebej pa je bil ta dan praznično obarvan za 6 prvošolcev – Matica, Marka, Tomasa, Ožbeja, Lovra in Gajo, saj so prvič prestopili šolski prag naše šole.
Prvošolce in njihove starše so pred vrati pričakali starejši učenci in učiteljice, ki so jih nato skupaj povabili v razred. Starejši učenci so jim pripravili kulturni program, kjer so jih razveselili s plesnimi točkami, deklamacijo in lutkovno predstavo Lili in Bine gresta prvič v šolo. Sledil je sprejem, kjer so prvošolci dobili priznanje, da so postali učenci OŠ Dušana Muniha Most na Soči, dobili pa so tudi majice z logotipom naše šole, priponke in rumene rutice. Prvošolci so ponosno pokazali in razkazali tudi svoje šolske torbe. Posodili so jih tudi svojim staršem, ki so si jih nadeli na ramena, vendar so ugotovili, da so zanje premajhne. Sklenili so, da ostanejo kar prvošolcem, da bodo lahko ponosno z njimi hodili v šolo. Na koncu pa je sledilo še sladko presenečenje – torta, s katero so se posladkali v družbi staršev. Ker pa je bila torta zanje prevelika, so se z njo po kosilu posladkali tudi ostali učenci.
Našim prvošolcem želimo, da bi jim prvi šolski dan ostal v lepem spominu in da bi bilo novo šolsko leto prijetno, polno novih izzivov in dogodivščin.

Za PŠ Šentviška Gora, Ana Selinec Kozorog

Dostopnost