Skoči na glavno vsebino

je v petek, 9. 11. 2018, obiskala učence 6. in 7. razreda.

Na srečanje so se sedmošolci pripravljali s poskusom pisateljevanja. Svojega literarnega junaka na počitnicah so peljali na zanimivo dogodivščino v njim najljubše kraje v naši okolici. Nastali so domiselni literarni odlomki, ki smo jih ob tej priložnosti razstavili.

Po uvodni skladbi  Marchinha de carnaval, ki sta jo sedmošolki Zala in Neja zaigrali na kitari so se učenke Hana, Lucia in Kristina s pisateljico pogovarjale o njenem življenju in delu. V nadaljevanju srečanja so Heidi, Hana, Eva, Žana in Manca, učenke 6. razreda, pisateljici zastavile vprašanja, ki so jih učenci pripravili pri dodatnem pouku slovenščine in so se jim porajala ob branju knjige Avtobus ob treh. Pisateljica je povedala, da je bilo edino vprašanje, ki ga je pričakovala in ga zastavijo prav na vseh šolah: Zakaj ima knjiga naslov Avtobus ob treh, če bi bilo natančneje Avtobus 5 čez tri?

Gostja je predstavila tudi nekaj svojih del, prebrala odlomek iz knjige Avtobus ob treh in zapela pesem Vsak je včasih s sabo skregan. Učenki Lilija in Nuša sta se ji zahvalili za prijetno srečanje in ji v spomin podarili Lilijino sliko in igro Mala mostarska miška, ki je nastala na naši šoli.

Za konec je pisateljica povabila učence k branju in jim podpisovala knjige. V knjigo gostov šole se je gospa Nataša Konc Lorenzutti vpisala s pesmijo Vsak je včasih s sabo skregan in dodala zahvalo za prijetno vzdušje in lep sprejem.

Veselje in nasmehi na obrazih učencev so bili dokaz, da je jih je pisateljica navdušila in marsikoga spodbudila k branju.

         

Zapisala: Martina Kozorog Kenda

Dostopnost