Skoči na glavno vsebino

Evropski teden denarja – European Money Week je vsakoletna pobuda, namenjena spodbujanju finančnega izobraževanja po vsej Evropi, ki jo organizirajo nacionalna bančna združenja iz vse Evrope. V Sloveniji se v koordinaciji Evropske bančne federacije pobudi pridružuje tudi Združenje bank Slovenije. Vsako leto poteka teden dni v mesecu marcu na stotine aktivnosti za spodbujanje finančnega opismenjevanja v Evropi. V sklopu teh aktivnosti že drugič poteka tudi Evropski denarni kviz – European Money Quiz, ki je vseevropski kviz za izboljšanje finančne pismenosti mladih. V letu 2018 je kviz k sodelovanju pritegnil več kot 42.000 mladih v 32 državah, ki so skupaj igrali v skoraj 200.000 spletnih kvizih preko spletnega orodja Kahoot.

Kviz je potekal 26.3.2019.

Zmagovalec na nacionalni ravni je razred z največ pravilnimi odgovori v najkrajšem času pri odgovarjanju na vprašanja prek spletne platforme Kahoot!

9.b razred je letos tekmoval že drugič. Kar nam lani ni uspelo, nam je uspelo letos. Zmaga je naša.      https://www.zbs-giz.si/news.asp?StructureId=1400&ContentId=11094

Za finale v Bruslju zmagovalni razred izbere dva predstavnika, ki bosta igrala s predstavniki zmagovalnih razredov iz drugih evropskih držav.

Čestitke!!!

Hvala učitelju Marjanu Rodmanu za tehnično podporo.

Mentorica Agnes Kozorog

 

Dostopnost