Skoči na glavno vsebino

Tudi letos so učenci PŠ Šent. Gora sodelovali na literarnem in likovnem natečaju, ki ga ob vsakoletnem Srečanju podružničnih šol razpišeta šola gostiteljica, tokrat PŠ Sovodenj, ki je podružnica OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas in Društvo podružničnih šol. Naslov je bil kar zahteven- Meje nas povezujejo, a učenci so se z njim pogumno spoprijeli. Razmišljali so zelo različno, o mejah med generacijami, v naravi, doma, v šoli. Nekateri so razmišljali o mejah v resničnem svetu, nekateri pa v domišljijskem.
Zelo smo se razveselili rezultatov, še posebej tistih z literarnega natečaja. V kategoriji 1. triletje se je na 2. mesto uvrstila pripoved prvošolca Lovra Pervanje Čez zid, ki je nastala ob njegovi predhodni zelo izvirni ilustraciji. Nagrado za 3. mesto so prejeli drugošolci Lenart Feltrin, Jan Klemenčič, Žiga Kranjc in Tomaž Laharnar, ki so skupaj napisali pesem Igrače in živali ne poznajo meja. V kategoriji 2. triletje pa je 1. nagrado osvojila četrtošolka Julija Murovec s pesmijo Otroci ne potrebujemo meja.
Vsi nagrajenci z mentoricama in starši so bili vabljeni na slovesno podelitev, ki je bila v soboto,13. 4., na Sovodnju, v okviru 2. dne Srečanja podružničnih šol Slovenije. Večina se jih je podelitve tudi udeležila. Prisostvovali so bogatemu programu, ki so ga pripravili učenci tamkajšnje podružnične šole.
V drugem delu prireditve pa so iz rok vodje podružnice ga. Milke Burnik in predsednice DUPŠ-a ga. Katje Bolko prejeli priznanja in praktične nagrade. Zelo smo bili ponosni, saj je bila naša šola imenovana kar trikrat. Med razstavljenimi deli pa smo našli tudi likovna dela naših učencev.
Veseli smo dosežkov naših učencev, pa tudi zato, ker so vsi učenci ustvarjalno razmišljali o tej temi.

Za PŠ Šent. Gora, mentorici Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

Dostopnost