Skoči na glavno vsebino

Teden Rdečega križa se prične 8. maja, ko je svetovni dan Rdečega križa, in traja do 15. maja. Z različnimi dogodki smo ga obeležili tudi na centralni šoli in se skozi slogan HVALA dotaknili vrednot, za katere pogosto zmanjka časa.
Učence je vsako jutro pričakala na oglasni deski naloga, ki so jo prebrali in jo tekom dneva izpolnili. V ponedeljek so prijaznost izkazali sebi, v torek drugim, v sredo so bili spoštljivi do hrane, v četrtek do narave in v petek do stvari.
Prvošolci so v zabavni risanki spoznali malega Prostovoljčka in hiteli pripovedovati, kako tudi oni radi pomagajo.
V podaljšanem bivanju so nastali plakati, komu in za kaj smo hvaležni.
Obiskala nas je gospa Katarina Podpečan in z nami delila svojo triletno prostovoljsko izkušnjo v Angoli, kjer je poučevala v šoli in delala z otroki v vrtcu. Za konec nas je Katarina naučila še pesmico v portugalščini, ki je angolski uradni jezik.
Veseli smo bili obiska starejših učencev; učitelj Marjan Rodman je pripeljal ekipo prve pomoči, ki je pokazala svoje znanje in spretnosti ob nezgodah, učiteljica Mateja Maretič pa prostovoljce, ki so svoj prosti čas namenili igri z najmlajšimi šolarji.
Teden smo zaključili s kulturnim programom in s sprejemom 15 učencev med mlade člane Rdečega križa, ki so obljubili, da bodo po svojih močeh pomagali, bili prijazni in spoštljivi do sebe in drugih. Učence je med mlade člane sprejela gospa Marjanca Velišček, sekretarka OZRK Tolmin.

Najlepša hvala vsem gostom, popestrili ste nam teden in ga obogatili v duhu medsebojne pomoči.

HVALA,
beseda mala,
a velika,
da gore premika,
ruši bregove,
zida mostove,
sesuva nadutost,
rojeva hvaležnost,
klesti prevzetnost,
gradi prijaznost.
Premalokrat izrečena,
premnogokrat pozabljena,
namerno zamolčana,
preprosta,velika beseda mala – HVALA.
(I. Semenič)

Zapisala Mojca Florjančič

Dostopnost