Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 2. septembra, je PŠ Šentviška Gora na široko odprla svoja vrata kar 26 učencem. Še posebej pa je bil ta dan praznično obarvan za 8 prvošolk – Tinkaro O., Lano, Zalo, Valentino, Tinkaro K., Veroniko, Tjašo in Julijo, saj so prvič prestopile šolski prag naše šole.
Prvošolke in njihove starše so pred vrati pričakali starejši učenci in učiteljice, ki so jih nato skupaj povabili v razred. Starejši učenci so jim pripravili kulturni program, kjer so jih razveselili s pesmico, z deklamacijama in lutkovno igrico Zajček se je izgubil. Sledil je sprejem, kjer so prvošolke dobile priznanje, da so postale učenke OŠ Dušana Muniha Most na Soči, dobile pa so tudi majice z logotipom naše šole, priponke in rumene rutice. Na koncu pa je sledilo še sladko presenečenje – torta, s katero so se posladkale v družbi staršev. Ker pa je bila torta zanje prevelika, so se z njo po kosilu posladkali tudi ostali učenci.
Našim prvošolkam želimo, da bi jim prvi šolski dan ostal v lepem spominu in da bi bilo novo šolsko leto prijetno, polno novih izzivov in dogodivščin.

Za PŠ Šentviška Gora, Ana S. Kozorog

Dostopnost