Skoči na glavno vsebino

Teden otroka na PŠ Dolenja Trebuša je bil tudi letos zelo pester, igriv in nasmejan. Prav vsak dan je bil nekaj posebnega.
V ponedeljek so učenci razveselili svoje sošolce in otroke iz vrtca z branjem pravljic. Torek je bil namenjen igri. V šolo so lahko prinesli svojo najljubšo igračo, katero so predstavili svojim sošolcem in se nato z njo seveda tudi poigrali. Tudi ura športa je bila drugačna kot ponavadi, saj so jo preživeli v družbi otrok iz vrtca. S skupnimi močmi so premagovali zastavljene naloge in pri tem nepopisno uživali. V sredo sta jih s svojim obiskom razveselili knjižničarka Martina Kozorog Kenda ter popotnica Katja Jarc. Najprej so prisluhnili pravljici o kralju z umazanimi nogami, nato pa se podali v zanimivi svet Filipinskih otokov. Četrtek je bil posvečen njihovim glasbenim željam ter medsebojni pomoči. Teden se je zaključil z obiskom vzgojiteljice Sare, ki je s seboj prinesla prav poseben “kovček” – majhno gledališče, znano pod imenom kamišibaj. Z velikim zanimanjem so prisluhnili ljudski pravljici Mojca Pokrajculja, nato pa kamišibaj tudi podrobno preučili. A presenečenj s tem še ni bilo konec. V podaljšanem bivanju se je učilnica spremenila v kinodvorano, kjer se je predvajal risani film o prav posebnem slončku, ki je otroke med drugim spomnil na to, da je vsakdo izmed nas pomemben, ne glede na to, kako velik je.
Letošnja tema tedna otroka so bile otrokove pravice, zato so razmišljali tudi o tem. Ugotovili so, da živijo v okolju, kjer je za njihove pravice dobro poskrbljeno, saj imajo veliko časa za igro, lahko hodijo v šolo, imajo veliko prijateljev, niso lačni … pa tudi, da vsaka pravica prinaša določene odgovornosti, saj se le tako lahko uresničujejo njihove pravice.

Zapisala Nives

Dostopnost