Skoči na glavno vsebino

V tednu otroka so se učencem na PŠ Šentviški Gori izpolnile kar tri želje. V šolo so lahko prinesli svoje igrače in se z njimi igrali skozi cel teden, imeli so dan brez domače naloge in 2 uri športa so preživeli vsi učenci, od 1. do 4. razreda, skupaj. Odigrali so igro med dvema ognjema ter se igrali različne igre, v katerih je bilo pomembno medsebojno sodelovanje.
Poleg  vsega tega pa so bili deležni kar treh obiskov.
V torek, 8. 10. 2019, sta jih obiskala predstavnika TNP, ki sta pred šolo postavila visoko gredo. Učenci so postavitev spremljali, zato zdaj dobro vedo, kateri različni naravni materiali jo sestavljajo.
V sredo, 9. 10. 2019, sta učence obiskali knjižničarka Martina in popotnica Katja Jarc. Knjižničarka Martina je učencem prebrala islandsko pravljico z naslovom Neroda, v kateri je bil glavni junak trol. Islandijo nam je skozi slike predstavila popotnica Katja Jarc.
V četrtek, 10. 10. 2019, pa je učence obiskal policist Peter Čeplak, ki se je z učenci pogovarjal o prometni varnosti in prometnih pravilih. Skupaj s 1. In 2. razredom se je odpravil tudi na krajši poučni sprehod, da so lahko teorijo ponovili tudi v praksi.
Skupaj smo preživeli en lep teden, o čemer se lahko prepričate tudi sami.

Za PŠ Šentviška Gora, Ana S. Kozorog

Dostopnost