Skoči na glavno vsebino

Na šoli smo se odločili, da moramo za čist, zelen in vodnat svet najprej pomesti pred svojim pragom. V tednu od 14. do 18. 10. 2019 smo zato v sklopu ozaveščevalne akcije »Varčujem, svet rešujem«, katere cilj je zmanjšanje ogljičnega odtisa vsakega posameznika in šole, v vseh razredih izvedli več različnih okoljevarstvenih dejavnosti.

Učiteljice in učitelji smo svojim učencem predstavili načine, kako lahko pri vsakodnevnih aktivnostih zmanjšamo izpust ogljikovega dioksida ter varčujemo z električno energijo, vodo, papirjem in gorivom. Pri učnih urah smo si z učenci ogledali razne poučne videoposnetke, brali eko zgodbe ter izvajali poskuse. Poleg tega se po naših šolah ponovno sprehajajo tudi Eko čuvaji. Ti vsak dan budno spremljajo svoje sošolce, učitelje in starše ter jih opozarjajo na preudarno rabo papirnatih brisač ter na vestno zapiranje luči in vode, ko te ne potrebujemo.

Ob tem ponovno pozivamo vse starše, da se nam pri varčevanju pridružite tudi vi, saj ste sami najboljši zgled svojim otrokom.

Zapisala Tajda Vidič

Dostopnost