Skoči na glavno vsebino

Tako kot vsako leto, so tudi letos učenci PŠ Šentviška Gora sodelovali na tradicionalnem srečanju Planotarjev. Letos je srečanje potekalo 26.12. na Ponikvah in je bilo že 20., zato je bilo še nekoliko bolj svečano.
Ker je program vedno humorno obarvan, so se tudi učenci predstavili s šaljivo igrico Rdeča kapica malo drugače. Rdeča kapica je bila tokrat nekoliko bolj moderna, saj je vodila plesno skupino in se celo odpeljala k babici s skirojem. Volk je bil kot vedno lačen, a babice in rdeče kapice ni mogel požreti, ker je postal vegetarijanec. Na koncu pa se je izkazalo, da je tudi precej strahopeten, saj se je bal injekcijske igle.
Učenci so obiskovalcem še voščili s praznično pesmijo in se jim zahvalili za lanskoletni prispevek, saj je bilo polovico lani zbranih prostovoljnih prispevkov namenjenih prav naši šoli in vrtcu. Prireditev je namreč dobrodelnega značaja.
Za korajžen in zabaven nastop so bili učenci nagrajeni z aplavzom obiskovalcev, ki so dvorano napolnili do zadnjega kotička. Posladkali so se tudi s torto, ki je bila namenjena okrogli obletnici dogodka.
Po prireditvi so se preizkusili še v tomboli. Tokrat sreče ni bilo. Vsi pa so imeli ponovno možnost na ponovoletni tomboli, ki jo vsako leto na prvi šolski dan organiziramo na šoli. Bilo je napeto, tolažilne nagrade pa za vse, ki niso uspeli dovolj hitro pokriti pravih številk za prave nagrade.

Za PŠ Šentviška Gora, učiteljice Vlasta, Ana in Erika

Dostopnost