Skoči na glavno vsebino

Sveže jutro je prebudilo naše prvošolce in jim nudilo izgovor, da so se negotovo stiskali k staršem in iskali zavetje, medtem ko so z dvomljivimi koraki stopicljaji proti vhodu. Začetna trema se je hitro stopila, ko so jih pred šolo pričakali nasmejani obrazi njihovih bodočih sošolcev, učiteljice ter zvesta sopotnika Lili in Bine. Po nekaj uvodnih besedah in skupinskem slikanju smo prvošolce povabili, da v šolo prvič vstopijo kot šolarji.

Sedaj so bili prvošolci tisti, ki so starše pogumno zagrabili za roke in jih odpeljali v šolske klopi. Sledil je ogled programa, ki so ga pripravili starejši učenci ob pomoči učiteljic. Z doživeto igro, nabritimi recitacijami in poskočnimi plesi so poskrbeli, da je kljub nekaterim omejitvam v jedilnici vladalo sproščeno vzdušje. Prvošolcem smo podelili še potrdila, starši so jim nadeli šolske majice, medtem pa se je na mizi že znašla najslajša stvar dneva. Torta, seveda!

Prvi šolski dan je bil letos res nekoliko drugačen, ne le za nove prvošolce temveč tudi za že dobro utečene učiteljice. Ampak vsi smo spoznali, da ni noben strah prevelik, če ga napadeš s smehom, dobro voljo in šilcem poguma. Celo do svojih razredov in šolskih klopi smo zmogli popolnoma sami, brez pomoči staršev!

Zapisala Tajda Vidič

Dostopnost