Skoči na glavno vsebino

Četrtošolci smo aktivno vstopili v novo šolsko leto. V mesecu septembru smo se pridružili različnim akcijam in projektom, s pomočjo katerih smo še bolj popestrili pouk, širili obzorja ter pridobivali nova znanja in izkušnje.

V petek, 11. 9., smo se ob prvem športnem dnevu odpravili na pohod k slapu Beri v Poljubinj. Odkrili smo zanimiv vodni kotiček v domači dolini, katerega je večina učencev obiskala prvič.

Za zdrav življenjski slog in naš planet smo skrbeli tudi v Tednu mobilnosti, ki je potekal od 16. do 22. septembra. Vsak dan smo v obliki varčevalnega računa analizirali, koliko avtomobilov smo “prihranili” v dobrobit naši Zemlji. S tem ko smo v šolo prihajali z javnim prevozom, peš ali s PEŠBUS-om, je izračun končnega stanja na varčevalnem računu narave pokazal 52 avtomobilov – majhni koraki za boljšo prihodnost.

Teden mobilnosti smo v sredo, 23. 9., zaključili z Dnevom slovenskega športa. Udeležili smo se Množičnega teka otrok, ki ga organizira Atletska zveza Slovenije. V ta namen smo odtekli 200 metrov.

Dan za spremembe nam je postregel s preizkusom vaj joge s kombinacijo Brain Gym-a. Spoznanje, da za naše zdravje ni potrebno le telovaditi, temveč se včasih tudi malo umiriti, nas je spodbudilo k temu, da bomo vse skupaj zagotovo še kdaj ponovili.

V tem športno navdihujočem času smo, poleg že vsega naštetega, še aktivno navijali za naše kolesarje na Dirki po Franciji in to z navijaškimi pripomočki, ki smo jih izdelali sami v okviru podaljšanega bivanja.

Naj bo aktivno celo šolsko leto!

Zapisala Veronika Gregorčič

      

 

Dostopnost