Skoči na glavno vsebino

Na PŠ Dolenja Trebuša smo s septembrom postali številčnejši kar za 10 prvošolcev. V šolskih klopeh se nam je pridružilo 5 vedoželjnih, radovednih in iskrivih deklet in prav toliko fantov. Sprejem prvošolcev je letos potekal malce drugače, a nič manj svečano. Zanje so se starejši šolarji še posebej potrudili. Praznični dan so jim polepšali z gledališko predstavo, ki so se je naučili že konec prejšnjega šolskega leta. Izkazali so se z igro, petjem, plesom ter igranjem na glasbila in tako pričarali nepozaben 1. šolski dan za naše najmlajše.

Ker nam je september postregel še s prav poletnim vremenom, so se vsi učenci naše šole podali na 1. športni dan. Pohod po Hotenji je bil zanje mala malica, saj so se vrnili nazaj polni energije in dobre volje. Seveda so si baterije napolnili na cilju, kjer so se okrepčali in se poigrali s številnimi igrami. Tako je dan minil kot bi mignil. Obrazi otrok pa so bili zadovoljni in veseli.

V prvi polovici septembra pa smo obeležili še dan za spremembe. Izvedli smo veliko različnih aktivnosti. Šolarji so se podali na “lov za smetmi” v okolici šole. Ugotovili so, da je naša okolica pravzaprav kar precej čista, kar jim je bilo zelo všeč. Lotili so se tudi urejanja visoke grede, sajenja, urejanja gredic, pometanja listov… Na koncu so dorisali še tri nove igre na asfaltno dvorišče pred šolo. Le-teh se z velikim veseljem poslužuje tudi mladina, ko se vrača s šole z Mosta domov. Naj dobro in dolgo služijo. Mi pa bomo v kratkem zagotovo dodali še kaj malega.

Utrinke dejavnosti prve polovice septembra si lahko tudi ogledate.

Zapisala Ana Makovec

 

Dostopnost