Skoči na glavno vsebino

Na PŠ Dolenja Trebuša se je v tednu otroka dogajalo veliko zanimivega. Vsak dan v tednu je bil obarvan drugače, a vsak je bil po svoje bodisi zanimiv, poučen ali zabaven. Poseben pa je bil seveda tudi zato, ker dva dni v tednu ni bilo domače naloge.

Teden smo v ponedeljek začeli z zanimivo pravljico avtorice Anete Melece, z naslovom Kiosk, ki nam jo je predstavila naša knjižničarka Martina. Spodbudila jih je tudi, da so učenci sami izdelali svojo knjigo najljubših kotičkov.

V torek smo dobili nenapovedano gostjo. Vzgojiteljica Sara je v vlogi poulične pravljičarke s svojim kamišibajem pripovedovala pravljico Čudežna skleda medu.

Tudi sreda je bila namenjena branju, tokrat medgeneracijskemu. Ta dan so se v branju pravljic izkazali naši četrtošolci, ki so predstavili vsak svojo pravljico tako »Želvicam« kot tudi »Medvedkom« in šolarjem.

Četrtek je bil dan za igre sveta. V podaljšanem bivanju so otroci že skozi ves teden izdelovali različne igre, ki se jih igrajo otroci po svetu. Ta dan je bil namenjen prav igranju s temi igrami.

Ker je bila tema tedna otroka »Odgovor je pogovor«, smo skozi ves z različnimi aktivnostmi spodbujali medsebojno pozitivno komunikacijoi.

Veliki finale se je zgodil v petek, ko se je kar 17 šolarjev prijavilo na »Naša šola ima talent«.

Predstavili so se v mnogih disciplinah – od petja, plesa, čarovniških trikov, igranja na instrument, hitrostnem sestavljanju iz lego kock, prikaza plezalnih veščin in vozlov do spretnostnih nalog z žogo in s skiroji.

Tako smo sklenili teden in skupaj ugotovili, da nam je bil vsem zelo všeč. Vabljeni, da si naše dejavnosti ogledate tudi v fotografijah.

Zapisala Ana Makovec

Dostopnost