Skoči na glavno vsebino

Že v začetku oktobra so se v podaljšanem bivanju dogajale različne aktivnosti, saj je bil teden otroka in v zvezi s tem je že bila objavljena novička.

 V nadaljevanju so učenci prvega in drugega razreda sodelovali v medgeneracijskem projektu na povabilo pošte Slovenije. 9. oktober je svetovni dan pošte, ki obeležuje pomen poštnih storitev in komunikacije v življenju ljudi. Tako so učenci ustvarili likovne izdelke, sporočila in pozdrave, ki bodo krasili domove starejših občanov po Sloveniji.

Učenci so sodelovali tudi na kreativno – dobrodelnem natečaju Rišem za prijatelja, ki ga organizira podjetje Acron d.o.o, v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije. Letošnja tema je Moje najljubše sadje ali zelenjava. Izbrani likovni izdelki bodo krasili platnice zvezkov natisnjenih v podjetju Acron. Izkupiček od prodaje se podari v dobrodelne namene.

V oktobru pa imajo poseben pomen buče – debele, vesele, grozne… in strahci, duhci, netopirčki. Učenci so jih naredili iz papirja in z njimi okrasili šolske hodnike. Tretješolci, četrtošolci in petošolci so izdelali pajke na pajčevini ter poslikali kamenčke za dan spomina na mrtve.

Seveda so vsi učenci podaljšanega bivanja veliko časa preživeli tudi zunaj na prostem, saj je bilo vreme naklonjeno. Tako so vitamin D nabirali na sprehodih, ob športnih in tekalnih igrah na igrišču ter na travniku.  

Zapisala Neva Dobravec 

Dostopnost