Skoči na glavno vsebino

Ko so se šolska vrata sredi oktobra zaprla in smo začeli s poukom na daljavo, so na šoli utihnili tudi pevski zbori. Je petje na daljavo prek video povezav sploh mogoče? To je bilo vprašanje, na katerega nismo vedeli odgovora. Poskusili smo najprej s pevci iz 3. in 4. razreda, ki so že septembra zaradi varnostnih ukrepov vadili ločeno, v manjši skupini kot običajno, malo kasneje pa še s pevci mladinskega zbora. Odziv je bil neverjeten, vsi so pokazali pristno veselje in željo po ponovnem srečevanju. Zdaj se redno dobivamo na vajah.

Pevci starejšega OPZ-ja so s pomočjo staršev v tem času že pripravili posnetek, na katerega smo lahko ponosni. Pri tehnični izvedbi nam je nesebično priskočil na pomoč Matija Mlakar, prof. nizkih trobil z Glasbene šole Tolmin, glasbeno spremljavo pa sta oblikovala Tomaž Mlakar, bas kitarist iz Jazz Punt big banda, ter Mia Kristan, študentka tolkal na AG Ljubljana.

Veseli smo, da nam je tako lepo uspelo. Kjer je volja, tam je pot. To je naše sporočilo za vas. V novem letu najdite poti do tja, kamor vas žene srce, in odprite srca vsem, ki vam prihajajo nasproti.

Prisluhnite naši novoletni glasbeni voščilnici. Naj vas razvedri!

Zapisala Erika Bizjak

Dostopnost