Skoči na glavno vsebino

V tednu, ki so ga zaznamovale razne okoljevarstvene aktivnosti ob dnevu Zemlje, smo na naši šoli pridno polnili zabojnike z odpadnim papirjem.

Že tradicionalna spomladanska zbiralna akcija papirja, s katero po navadi devetošolci zbirajo dodatna denarna sredstva za zaključni izlet, je bila zaradi nizke odkupne cene papirja tokrat predvsem okoljevarstvene narave. Odpadni papir smo zbirali na centralni šoli in na vseh treh podružničnih šolah, od kjer smo ga s hišnikovo pomočjo prepeljali na Most na Soči. Tam so pridne roke učencev, staršev in zaposlenih s papirjem napolnile kar tri polne zabojnike. S skupnimi močmi smo tako zbrali 9,5 ton papirja ter s tem postavili nov šolski rekord. Kljub nizki odkupni ceni, smo zaradi velike količine zbranega papirja nekaj malega tudi zaslužili in denar namenili šolskemu skladu. 

Prepričani smo, da vsak recikliran list papirja predstavlja pomemben košček pri ohranjanju narave, zato se prav vsakemu, ki je kakor koli pripomogel k uspešno izvedeni akciji, lepo zahvaljujemo. Še pomembneje pa je, da smo s to zbiralno akcijo dokazali, da smo najmočnejši takrat, ko stopimo skupaj.

Zapisala Tajda Vidič

Dostopnost