Skoči na glavno vsebino

Kljub letošnjim drugačnim razmeram smo stopili skupaj in izvedli veliko akcij in humanitarnih dejavnosti. Dokazali smo, da nam je mar za druge in da imamo na mostarski šoli še vedno veliko srce.

– Na pobudo Rdečega križa Tolmin so se vsi razredi centralne šole udeležili natečaja Najboljše medgeneracijsko sporočilo. Izbrano sporočilo je bilo poslano starostnikom nad 80 let v občini Tolmin, Bovec in Kobarid. Na natečaju je zmagalo pismo 5. A z naše šole in 2. r. z OŠ Tolmin.

– Med mlade člane Rdečega križa smo sprejeli 42 prvošolcev in drugošolcev; 30 z Mosta na Soči in 12 PŠ Dolenja Trebuša. Kulturni program smo posneli, ob tem se lepo zahvaljujemo vsem mentoricam, učencem RS in učencem šolske skupnosti, ki so bili pripravljeni sodelovati pri izvedbi programa. 

– S knjižnimi kazali smo razveselili vse gospe, ki so 8. marca zjutraj prišle na delo ali pripeljale v šolo otroke.  

– Zamašek za Dominika! je bila celoletna zbiralna akcija zamaškov za sedemletnega dečka iz Nove Gorice s hudo obliko avtizma.

  – V akciji Pokloni zvezek je sodelovala cela šola in podrli smo vse rekorde; zbrali smo 218 zvezkov. Namenjeni bodo socialno ogroženim osnovnošolcem.

– Zbirali smo rabljene kartuše in odpadni papir. K zbiralni akciji odpadnega papirja so se letos priključile tudi učenci s podružničnih šol; zbrali smo 9,5 t odpadnega papirja, zbrana sredstva pa namenili šolskemu skladu.

Hvala vse, ki ste se odzvali akcijam.

Zapisala Mojca Florjančič

Dostopnost