Skoči na glavno vsebino

Sedaj, ko šolske hodnike že polnijo glasen smeh, klepet in urno podrsavanje šolskih copatov, je čas, da zaženemo tudi naše možgančke.


Z namenom spoznavanja novih dejstev, razvijanja bralne in računalniške pismenosti ter seveda skrbi za okolje, smo v okviru projekta Ekošola za učence od 1. do 9. razreda pripravili mesečni nagradni Ekošolski kviz.
Učence bo na Ekoglasnih deskah ter v spletni učilnici Ekošole vsak mesec pričakala nova vsebina, povezana z določenim svetovnim dnevom ter nagradno vprašanje. Odgvovor na nagradno vprašanje bodo učenci lahko odkrili s prebiranjem in raziskovanjem pripravljene vsebine. Ker z leti možgančki rastejo in z njimi tudi znanje, bosta vsebina in nagradno vprašanje prilagojeni razvojni stopnji učencev, delili se bosta na razredno stopnjo (1. – 5. razred) in predmetno stopnjo (6. – 9. razred). Svoje odgovore bodo učenci lahko poslali na e-naslov ekosolskikvizRS@gmail.com (učenci 1. – 5. razreda) in e-naslov ekosolskikvizPS@gmail.com (učenci 6. – 9. razreda) do 25. dneva v mesecu.
Izmed vseh učencev s pravilnimi odgovori bomo vsak mesec izžrebali dva, ki bosta prejela praktično nagrado. Ob koncu leta pa bomo izmed vseh učencev, ki bodo pravilno odgovorili na vseh deset nagradnih vprašanj, izžrebali dva, ki bosta prejela zaključno nagrado.


Za najmlajše je pri rokovanju z računalnikom in pri prebiranju vsebin dovoljena pomoč staršev. A starši, prosim, ne zatrite svojim malčkom raziskovalnega duha s podajanjem pravilnih odgovorov na dlani. Več, kot je vloženega truda, bolj je sladko veselje ob uspehu!
Toliko o pravilih, sedaj pa kar v akcijo!

Septembrska vsebina že visi na Ekoglasnih deskah, v kratkem pa bo objavljena tudi na spletni učilnici.

Zapisala Tajda Vidič

Dostopnost