Skoči na glavno vsebino

Na naši podružnici se je nekaj bližnjih učenk zbralo že pred pričetkom pouka, da bi pripravili program za sprejem naših prvošolcev. Pridno so vadile. 1. septembra je bilo vse pripravljeno in prvič so v šolske klopi sedli: Neža, Marjeta, Tanita in kar dva Andreja.
Seveda so jih najprej  lepo pozdravili starejši sošolci. Plesna skupina Sončice  je poskrbela za dobro vzdušje s plesoma ob pesmih Pika pika pok in Srečo ujemi. V pesmici September so izvedeli, kdo poskrbi, da so prvošolci lepo počesani. Lili in Bine pa sta zamujala, saj je Lili komaj spravila Bineta iz postelje, pa še na travniku sta se zaklepetala z miško in zajčkom.
Ko smo prvošolce uradno potrdili, jih je čakala še sladka malica, ki je vsem teknila, čeprav so si nekateri za malico zaželeli sendvič.
Z obljubo, da pridejo naslednji dan nazaj, so odšli s starši domov. Naslednji dan pa so se pripeljali trije v šolo že kar z avtobusom. Letos so se le- tega še posebno razveselili otroci iz vasi Polje, saj letos zavije avtobus tudi v to vas.

Pa uspešno, razigrano in varno šolsko leto vsem.

Za PŠ Šentviška Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar


  
     

     

     

Dostopnost